Waipara Hills

Etablerat år 2001 har Waipara Hills viner blivit kända för sin intensitet, karaktär och komplexitet – ett resultat av de medfödda kontrasterna i klimatet i Nya Zeelands djupa söder.

Under deras relativt korta historia har Waipara Hills viner mottagit över 200 utmärkelser – från Air New Zealand Wine Awards till International Wine Challenge i Storbritannien. Företagets prestationer återspeglar de breda appellationsområdena för dess viner.

Waipara Winery ligger nedbäddad i hjärtat av Waipara Valley och där finns den arkitektoniskt imponerande Mud House Winery & Cafe-anläggningen – hemmet för Waipara Hills vingård. Beläget på State Highway 1, 8 km norr om Amberley och bara 45 minuters bilresa norr om Christchurch stad kompletterar byggnaden och trädgårdarna de spektakulära vyerna över vingårdarna och bergen.

Högt uppe i bergen på Nya Zeelands sydö växer Mountain Buttercup. Delikat och vacker, denna lilla alpina blomma förnekar sin hårda omgivning. Gruvlig, orörd och vild som den är, har denna landskap en naturlig skönhet som är olik någon annanstans i världen – en skönhet som fångas i denna sällsynta och värdefulla blomma och egenskaperna hos Waipara Hills viner. Blomman återfinns därför i Waipara Hills logotyp.

Det är de extrema naturliga miljöerna i bergen, kullarna och dalarna på Sydön som ger vinerna från Waipara Hills dess intensitet, karaktär och komplexitet – vin som uttrycker den sanna själen i söder.

Produkter från Waipara Hills