Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och svenskfavoriten Rum Plantation

1500 flaskor Teeling Whiskey Rum Plantation Cask lanseras exklusivt på Systembolaget den 2:a augusti. Whiskeyn är ett helt unikt fatsamarbete mellan Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation. Pris 539 kr. Nr 40556-01.

Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar och samarbetar mer än gärna med branschvänner inom olika destillat såsom rom, cognac, vin och öl. Filosofin att experimentera är ett ledord för bröderna Stephen och Jack Teeling. Att Teeling whiskey gifter sig väldigt bra med romfat vet vi redan. Teeling Rum Cask som säljs på Systembolaget och är extremt omtyckt i Sverige. Nu kommer ett unikt samarbete med svenskfavoriten Rum Plantation Cask. Samarbetet har resulterat i en svenskexklusiv Cask Strength variant som har en styrka 50,9%. Lansering 2:a augusti. Pris 539kr för 70cl flaska.

Rum Plantation är kända för att hylla olika romländers stilar, eller ”terroirs of rum”. Destillerichefen och master blendern på Teeling Distillery, Alex Chasko, har noggrant valt ut fat från 3 olika terroirs. Alex Chasko har handplockat fat från Jamaica, Barbados och Guyana som tidigare lagrat rom i brittisk stil. Dessa ursprung är lysande stilexempel och har varit pionjärer inom hela romkategorin och de är kända för sin höga kvalitet och en väldigt aromatiska romstil. Tillverkningsprocessen i dessa tre karibiska länder har normalt en längre fermenteringsprocess och destillationen sker oftast i “pot stills” precis som Teeling whiskey.

Teeling Rum Plantation Cask har lagrats i cirka 6 år på ex-bourbonfat, sedan har man slutlagrat whiskeyn under 12 till 15 månader på Rum Plantations fat. Alex Chasko beskriver Teeling Plantation Cask såhär;

Denna limiterade upplaga av whiskey har fångat ett anmärkningsvärt djup av smak; något rökiga toner med dofter av tropisk frukt, mogen ananas, banan, citrusskal och en touch av kryddnejlika. Tydliga ursprungskännetecken från de urval av Rum Plantation-fat och nu även ett kännetecken för en väldigt unik Irländsk Whiskey, avslutar Alex Chasko.

Whiskeyn har verkligen fångat upp den brittiska romstilen som Rum Plantation-faten tagit med sig till Irland.

Den 2:a augusti kommer Teeling Whiskey Rum Plantation Cask finnas på Systembolagets hyllor runtom i Sverige. Ett unikt limiterat släpp på endast 1500 flaskor. Whiskeyn säljs i en unik presentförpackning.

Teeling Whiskey Rum Plantation Cask

Artikelnummer: 40556-01

Lanseringsdatum: 2019-08-02

Pris: 539 kr

Volym: 700ml

Alkoholhalt: 50,9%

Antal flaskor: 1500