Harpoon Brewery

Harpoon Brewery är ett oberoende och personalägt ”hanverksbryggeri” som är lika känt och etablerat som Samuel Adams i Boston, men på den svenska marknaden är de mindre kända. Grundarna Dan Kenary, Rich Doyle och George Ligeti startade bryggeriet 1986 på grund av deras privata intresse för öl. Senare anslöt sig Russ Heissner, som hade examen från UC Davis School of Fermentation Sciences.

Inspirationen till det första ölet, Harpoon Ale, kom från ölkulturresor i Europa. Det började säljas för 30 år sedan, 1987. Det andra ölet, Harpoon Winter Warmer, släpptes 1988 och blev New Englands första säsongs-craft beer. Harpoon IPA började bryggas 1992 och blev sedan bryggeriets största succé. På den tiden hade den nya humledominanta ölstilen från västkusten ännu inte nått östra USA.

Harpoon IPA blev grunden för Harpoons framgång och växande popularitet både lokalt och i hela USA. År 2000 öppnade de sitt andra bryggeri i Windsor, Vermont.

Trots att flera stora intressenter har visat intresse för att köpa upp Harpoon Brewery, har de valt att förbli oberoende och personalägt. 2014 blev företaget helägt av sina anställda. I en ideell anda driver de även välgörenhetsprojektet Harpoon Helps. Bryggeriet anordnar också många kända och återkommande events och har ett djupt sortiment av kvalitativa och prisbelönta öl, inklusive en stor satsning på ekfatslagrat öl i 100 Barrels Series.