Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Brewing Company grundades den 26 december 1987 i staden Boonville, CA. I början bryggde man i ett anspråkslöst bryggverk på 10 fat belägen på nedre våningen av den ursprungliga bryggeripuben, The Buckhorn Saloon. Vid den tiden var Anderson Valley Brewing endast en av 20 hantverksbryggerier i landet och man har länge betraktats som en av pionjärerna inom hantverksölindustrin i USA.

1996 blev efterfrågan så stor att man blev tvungen att expandera och man påbörjade byggnationen av vår nuvarande anläggning som ligger i korsningen av Highway 128 och 253, ett stenkast från Buckhorn Saloon. Bryggeriet ligger vackert inbäddat mellan böljande kullar prydda med hundraåriga ekar i väst och majestätiska redwoodskogar i öst. Nu är bryggeriet betydligt mycket större än när man startade 1987. I bryggeriets beer garden ryms också den första 18-håls discgolfbanan som någonsin byggts vid ett bryggeri.

Miljövänligt innan det blev trendigt.
Anderson Valley Brewing Co. var tidiga med miljö- och klimattänk. Bryggeriet kan stoltsera med att man var världens första soldrivna bryggeri och man driver även ett helt eget självförsörjande vattensystem där man hållbart tar tillvara och återför 100% av vattnet. För att minska koldioxidanvändningen med upp till 80% har man en egen kvävegenerator. Alla använda spannmål återanvänds som foder till lokala boskap. Allt förpackas i aluminium och kartong vilket har möjliggjort en minskning av lastbilstransport med 60% jämfört med glasflaskor, och är plastfritt.