Teeling Whiskey utsedd till världens bästa irländska single malt whiskey för tredje året i rad.

Under gårdagens gala vid World Whisky Awards kröntes Teeling för tredje året i rad till producent av världens bästa irländska single malt whiskey, Teeling 28 Years Old Single Malt Whisky var kvällens kung från den gröna ön.

Teeling Whiskey Company är mycket glada och stolta att för tredje året i rad utses till ”världens bästa” irländska single malt producent. Denna gång vann man med Teeling 28 Years Old Single Malt och den är i samma serie som de tidigare prisbelönta vinnarna från Teeling med långlagrad irländsk whiskey av yttersta kvalitet. Hundratals irländska whiskeys har testastas i denna prestigefulla tävling och Teeling stod till slut överst på pallen.

The World Whisky Awards är en årligt förkommande gala som är skapat av Whisky Magazine och TheDrinksReport.com som borgar för mycket hög standard av provningar av whisky. Denna tävling är en av höjdpunkterna för året och är något som alla inom whiskyindustrin ser fram emot och med denna vinst fortsätter Teeling att befästa sin position som en av Irlands främsta whiskeyproducenter.

Jack TeelingJack Teeling

Gällande vinsten säger Jack Teeling, grundare av Teeling Whiskey följande:

Vi är mycket hedrade att Teeling Whiskey får denna typ av erkännande vid internationella tävlingar världen över, och särskilt inom irländsk Single Malt som vi jobbar för att marknadsföra. Till dags dato har vi vunnit över 300 internationella priser vilket reflekterar det arbete vi lägger ner i varje flaska Teeling Whiskey.

Succén med Teeling 28 Years Old Single Malt följer i samma spår som den tidigare vinnaren Teeling 24 Years Old Single Malt vilken var den första irländska whiskey att kamma hem det priset vilket hedrar Irland som whiskeyproducerande nation. Vi ser fram emot att kunna släppa en storebror till denna whiskey, en då trettioårig single malt som förhoppningsvis kommer röna samma framgång som tidigare i samma serie”


The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri.