Teeling lanserar whiskeyrenässans i Sverige!

The Teeling Whiskey Company, en av Irlands mest progressiva whiskeyproducenter är stolta över att nu lansera den andra tappningen av ”The Renaissance” en serie med unika irländska Single Malt Whiskeys i mycket begränsad upplaga på den svenska marknaden. Endast 30 flaskor släpps på Systembolaget den 24 november, pris 1499 kr.

Serien, som lanserades 2019, är utformad för att fira den verkliga globala renässansen av Teeling, Dublin och irländsk whiskey. Renaissance Series andra tappning följer efter den utsålda och prisbelönta första utgåvan som vann guld vid både International Wine and Spirits Competition 2020 och Irish Whiskey Masters 2020. Renaissance Series är en viktig del av Teeling Whiskeys utbud av prisbelönta irländska whiskey, som har vunnit nära 300 internationella utmärkelser under de senaste sju åren, inklusive titeln ”världens bästa singel malt” vid World Whiskys Awards 2019.

Den andra tappningen av Renaissance-serien består av 18 år gammal Single Malt Whiskey som ursprungligen lagrats på ex-bourbonfat innan den slutlagrats på ex-Shiraz vinfat från Australien av högsta kvalitet, vilket ger tydliga inslag av mogna röda frukter med nyanserade körsbärsnoter samt en delikat mjuk kryddighet. Teeling Renaissance Series 2 Single Malt Whiskey buteljeras vid 46% utan kylningsfiltrering, en signatur för alla Teelings whiskeys.

Jack Teeling, grundare och verkställande direktör för Teeling Whiskey, nämner följande;

“We are delighted to launch the second release of our award-winning Renaissance Series of aged Single Malts. These releases are a celebratory bottling series to mark the true Renaissance of Dublin as the epicentre for world-class city based whiskey distillation.

As the leader of the new wave of Dublin Whiskey distillers, we look forward to contributing to and helping the continued Renaissance of Teeling, Dublin and Irish whiskey. With our Dublin distilled Irish whiskey now being exported around the world we are witnessing a new dawn which is perfectly encapsulated in our Renaissance bottlings.”

Teeling Renaissance Series 2 Single Malt Whiskey 18 YO har en elegant fruktig doft av körsbär och svartavinbär medan man i smaken finner jordgubbar, persika, banan samt en mjuk örtighet, det hela avslutas med toner av rostat bröd och en distinkt kryddig hetta.

Teeling Renaissance Series 2 Single Malt Whiskey 18YO

Lansering: 24/11 2020

Systembolagsnummer: 8305901

Alkoholvolym: 46%

Pris: 1499 SEK

Antal: 30 st