ZUBR Premium – Prisbelönt tjeck med traditioner lanseras på Systembolaget

ZUBR Premium är en klassisk urtjeckisk lager från den lilla staden Přerov i sydöstra Tjeckien. ZUBR är Tjeckiens mest prisbelönta bryggeri de senaste 25 åren och flerfaldig medaljör av åtskilliga öltävlingar både i Tjeckien och internationellt. Den 1 september lanseras ZUBR Premium i Systembolagets fasta sortiment. Priset ligger på 15.90 kr för 50 cl vilket gör Zubr till den mest prisvärda tjecken på flaska i Sverige. Nr 1256.

ZUBR Premium är en urtypisk tjeckisk lager i stilen med stor maltighet och den rätta humlebeskan.

Enligt historiska källor har man bryggt öl i den tjeckiska staden Přerov sedan 1400-talet. ZUBR har bryggts sedan 1872 vilket betyder att märket funnits i över 140 år och traditionerna märks tydligt i denna urtjeckiska lager öl.

ZUBR rankas mycket högt på grund av sin goda kvalité och välbalanserade smak av såväl specialister som konsumenter i Tjeckien. Mellan 1995 och 2015 tilldelades det Tjeckiska bryggeriet över 60 prestigefyllda priser i blindtester och tävlingar såsom Pivex Gold Cup, The Czech Beer Contest, European Beer Star. ZUBR Premium har även utmärkt sig på den svenska mässan Stockholm Beer & Whisky Festival ett antal tillfällen genom åren, senast 2014 där man fick guld i klassen ”Traditionell ljus lager i centraleuropeisk stil”. Antalet internationella priser är unikt och oöverträffat i Tjeckien och som ett bevis på detta tilldelades ZUBR priset för Tjeckiens mest prisade bryggeri de senaste 25 åren vid Pivex Gold Cup i Tjeckien 2017.

ZUBR är det tjeckiska namnet på den europeiska bisonoxen eller Visent som vi kallar den i Sverige. Bisonoxen fanns i riddarsläkten Pernštejns vapensköld vilka ägde och styrde staden Přerov under 1400-talet. Bisonoxen ingår även i Přerovs stadsvapen.

Fakta ZUBR Premium

Stil: Tjeckisk lager
Artikelnummer: 1256
Pris: 15.90kr
Alkoholhalt: 5%
Format: 500 ml, flaska