Boom! Innis & Gunn Gunnpowder IPA – nu i systembolagets fasta sortment.

I våras släppte Innis & Gunn Gunnpowder IPA i Systembolagets beställningssortiment. Efter mycket stort intresse släpps den nu i systembolagets fasta sortiment. Gunnpowder är en smakrik modern IPA på burk laddad med humlesorterna Cascade, Centennial and Mandarina.

Bryggmästaren och grundaren av Innis & Gunn Dougal Gunn Sharp, som främst är känd för sina ales smaksatta med hjälp av ekfatslagring, har här skapat en IPA som är en riktigt lyckad kanonad av smak. Innis & Gunn Gunnpowder IPA landar på Systembolagets hyllor den 1 september. Pris 18,90 kr. 33 cl burk. Nr 82958.

Ölen är bryggd med Pale Ale malt och Dougal Gunn Sharp har även tillsatt Munich malt för att ge den en nedtonad sötma.

Se om Innis & Gunn – Gunnpowder IPA finns på ditt närmsta systembolag.

Fakta:
Alkoholhalt 5,6%.
Pris 18,90 kr + pant.
Nr 82958.

Om Innis & Gunn

Innis & Gunn är ett av Skottlands mest framgångsrika internationella hantverksbryggerier. Bryggeriet sålde över 27 millioner flaskor öl i över 30 länder under 2017. Bryggeriet är en pionjär inom ekfatslagrad öl och använder två metoder för att smaksätta sin öl; dels genom lagring av öl i ekfaten och dels genom ett innovativt sätt att lägga faten i ölen utvecklad av bryggmästaren och grundaren Dougal Gunn Sharp. Se hur Innis & Gunn smaksätter sin öl här.