Ny modern vit fatlagrad Rioja på hel- och halvflaska på Systembolaget

Den 1 september lanseras Tobía Blanco Barrel Fermented 2016 på Systembolaget på hel- och halvflaska. Vinet representerar en modern Rioja med mycket frisk smak och fruktighet med en rostad fatkaraktär. Tobía Blanco levererar inslag av ananas, gröna äpplen, nötter och apelsin.  Bodegas Tobía är en relativ ny producent från Rioja. Bodegas Tobía grundades 1994 av Oscar Tobía, som kommer från en familj av vinodlare med säte i San Asensio i norra Spanien.
Pris 99kr/59kr, storlek 750ml/375ml, Nr. 2756.

Oscár Tobías mål är att göra moderna och originella viner med tydliga kopplingar till sitt ursprung – Rioja. Oscár producerar innovativa viner som är mycket välrenommerade och belönade runt om i världen, och används ofta som referensexempel av Rioja-institutet. Tobía Blanco har en druvblandning om 70% Viura, 12% Tempranillo blanco, 10% Maturana blanco och 8% Malvasia. Vinet är lagrat 3 månader på amerikanska ekfat därav namnet – barrel fermented.

Bodegas Tobía

La Rioja DOCa ligger centralt i norra Spanien, inbäddat i floden Ebros dal. Två bergskedjor skyddar vingårdarna från de nordliga kalla vindarna som sveper ner över den iberiska halvön. I floddalen finns det fler olika alluviala jordarter. Bodegas Tobía producerar vin från 150 hektar av vingårdar över hela regionen.  Bodegas Tobiás vingårdar är alla ”pago”-rankade, vilket är Spaniens högsta kvalitetsklassificering för vinpoducenter. Gårdarna har unika och olika mikroklimat och jordar som gör att Bodegas Tobía kan tillverka viner som representerar hög komplexitet.

Tobía Blanco Barrel Fermented
Pris: 99 kr (750 ml), 59 kr (375 ml)
Artikelnummer: 2756
Druvor: 70% Viura, 12% Tempranillo blanco, 10% Maturana blanco och 8% Malvasia.
Producent: Bodegas Tobía
Region: Rioja
Land: Spanien

Serveras vid 8-10°C till rätter av ljust kött eller lamm.

Klicka här  för att se om Tobía Blanco Barrel Fermented 2016 finns på ett Systembolaget när dig.