Mangoes on the Run IPA – limiterat sommarsläpp från Innis & Gunn

Den 6 juli släpper Innis & Gunn en riktig sommaröl! Mangoes on the Run IPA är humlad med simcoe, hercules och citra som ger smakinslag av tropiska frukter. Bryggteamet på Innis & Gunn har vidare adderat massor av färsk mangopuré i samband med bryggningen vilket ger drycken en härlig knuff av solmogen mango i både doft och smak. Mangoes on the Run IPA släpps i 40 000 exemplar på Systembolaget den 6 juli i en snygg burk på 33 cl. Pris 19,90 kr. Nr 11231.

– Jag ville brygga den perfekta sommarölen och vår Mango IPA är den fruktigaste öl vi någonsin bryggt med massor av smak av tropisk frukt, berättar bryggmästaren och grundaren av Innis & Gunn Dougal Gunn Sharp.

Doften av mango och citrusfrukter är tydlig hos Mangoes on the Run. Smaken levererar förutom citrusfrukter och mango även inslag av tallbarr och avslutas med en skön humlebeska. Sötman finns där men den tar absolut inte överhanden utan är balanserad liksom smaken av mango som är precis lagom vilket var viktigt för Dougal Sharp som är ett fan av smaker i balans.

Skotska succébryggeriet Innis & Gunn är normalt kända för sina ”barrel aged” ales där man är marknadsledande i världen och experimenterar med massor av olika fat som lagrat whisky, rom och andra spritsorter. På senare tid har man även lanserat ett antal IPA-varianter som blivit riktigt populära inte minst i Sverige.

– Innis & Gunn Session IPA som vi släppte 2016 har blivit väldigt väl mottagen i Sverige och Innis & Gunn Gunnpowder IPA som släpptes i beställningssortimentet under våren säljer även den riktigt bra vilket är jättekul. Detta har inspirerat oss att brygga fler och nu ska det bli kul att se hur svenska folket gillar vår Mangoes on the Run IPA, avslutar Dougal Sharp.

Innis & Gunn – Mangoes on the Run IPA
Nr: 11231
Format: 33 cl burk
Pris: 19,90 kr
Säljstart: 6 juli 2018 på Systembolaget
Antal: 40 000 burkar

Om Innis & Gunn

Historien om Innis & Gunn startade 2002. En världsledande whiskyproducent ville göra en whisky med smak av ale och bryggmästare Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale och lagra den på ekfat. Tanken är att alen ska skänka faten karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagringen. Whiskyn lanseras och blir snabbt en succé. Flera månader senare och massvis med bortkastad ale senare får Dougal Sharp höra att de anställda fyller flaskor med ölet som tidigare slängts bort. Arbetarna hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet var fantastiskt. I augusti 2003 lanserades Innis & Gunn Oak Aged Beer.

I grundsortimentet ingår klassikerna Innis & Gunn Original och Blood Red Sky. I sortimentet ingår även tre olika IPA; Session IPA, Toasted Oak IPA och Gunnpowder IPA som är det senaste tillskottet. I sortimentet ingår även Innis & None, som är en smakrik alkoholfri Pale Ale med humlearomatisk smak.

Läs mer om Innis & Gunn här