Collective Arts släpper suröl för humleälskare

Just nu fightas det för fullt inom ölvärlden om att skapa den ballaste surölen å ena sidan eller den mäktigaste humlebomben å andra sidan. Collective Arts bestämde sig för att i fredssyfte kasta in en egen take på detta – en torrhumlad suröl. Collective Arts Dry Hop Sour lanseras 8 juni på Systembolaget i en begränsad upplaga om 19 000 burkar. Artikelnummer 11867. Pris 34,90 kr/st för en burk om 473 ml.

Collective Arts bryggmästare har använt humlesorterna Nelson Sauvin från Nya Zealand och Citra från Pacific Northwest USA. Nelson adderar smaknoter av passionsfrukt och citra lime, grapefrukt och lychee. Detta i kombination med lacto-bakterier som surar ölen gör detta till en häftig smakupplevelse som de hoppas ska passa humle- och surölsnördarna fullt ut.

Om konstnären: Konstverket som pryder burken är skapat av den kanadensiska bildkonstnären Adam Toksöz från Atlanta, Georgia, USA. Adam är en konstnär som främst skapar abstrakt graffitikonst med ljusa färger och vågade linjer. Hans konstverk är ofta inspirerade av graffitti, hip-hop, skateboardkulturen och tecknade serier från 1990-talet.

Adam Toksöz på Instagram: @adamtoksozart

Collective Arts Dry Hop Sour
Artikelnummer: 11867
Pris: 34.90 kr
473 ml, burk
Humle: Nelson Sauvin, Citra
Malt: Pilsner, 2-row, Flaked Oats, Flaked Wheat
IBUs: 35
ABV: 5,0%
Konstnär: Adam Toksöz

Om Collective Arts

Collective Arts är ett craftbryggeri baserat i Ontario, Kanada, som kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt. Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser; Kreativiteten främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.

Collective Arts Brewing handlar framförallt om extremt mycket kärlek till bryggarkonsten och bryggarna lägger ner sin själ i att varje öl som släpps. Men för Collective Arts handlar det om mer än så och det är troligen därför bryggeriet haft så stora framgångar i Nordamerika.