Teeling släpper världens äldsta och dyraste irländska whiskey

Teeling Whiskey släpper världens mest exklusiva irländska whisky – en 33 år gammal single malt i sin Vintage Reserve Collection. Teeling Whiskeys 33-åring är världens äldsta och dyraste irländska whiskey. Den 33-åriga utgåvan, är begränsad till endast 275 flaskor i hela världen och är den äldsta tappningen av Irish Single Malt, vilket gör den till världens mest exklusiva irländska whiskey. Samlarobjektet släpps på Systembolaget i Sverige den 12:e maj i ett väldigt begränsat antal om endast två stycken flaskor. Priset för detta unika objekt ligger på 34 000 kr. Artikelnummer 83723.

 

Teeling 33 år Single Malt består av några av de äldsta irländska single malt som någonsin tappats på flaska vilket gör detta till ett extremt sällsynt släpp av irländsk whiskey. Whiskeyn destillerades 1983 och har åldrats exklusivt på två före detta bourbon-fat och som efter 33 års mognad har mynnat ut i 275 flaskor med en alkoholhalt på 42,9%. Denna sällsynta och historiska tappning av irländsk whiskey ger en unik smakupplevelse med en komplex doft och djupa smaker som är en följd av whiskeyns 33 år långa resa.

För att ytterligare fira denna historiska utgåva har Teeling Whiskey tagit fram en vacker jubileumsbroschyr som dokumenterar historien kring Teeling Whiskey. Broschyren, som är tryckt och bunden för hand, vilar inuti den exklusiva trälådan bredvid flaskan med Teelings 33-åriga Single Malt.

Teeling Whiskey Destillery har blivit överösta med internationella priser för sin craft-whiskey den senaste tiden. Bland annat har destilleriet tilldelats pris som årets bästa whiskeyattraktion 2016 vid World Whisky Awards.


Teeling Whiskey Vintage Reserve Collection 33 Years Old

Artikelnummer: 83723
Pris: 34.000 kr
Storlek: 75 cl
Release: 12 maj 2017

Fakta om Teeling Irish Whiskey Destillery:

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest omtalade destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Här har man byggt upp ett nytt craft destilleri från grunden med målet att skapa fantastisk whiskey och att återuppliva arvet från tiden då Irländsk whiskey var som bäst.

The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.