Porta 6 – äntligen i Sverige

Nu kan svenska vinälskare äntligen att köpa det omtalade vinet Porta 6 från Portugal. Vinet produceras av Vidigal Wines. Vinet blev en stor succé i Storbritannien då kändiskocken James Martin i BBC’s lördagsprogram meddelade att vinet var det bästa han nånsin druckit under sina 10 år som medverkande. Den 2 maj lanseras vinet på Systembolagets beställningssortiment. Vinet har beställningsnummer 74650 och kostar 99 kr. Går att beställa styckvis till din lokala Systembolagsbutik.

Det portugisiska vinet Porta 6 är ett superlent rödvin i modern stil som blivit en internationell storsäljare för den portugisiska vinproducenten Vidigal Wines.

Vinet har en djupt blåröd färg med dofter av mörka bär, örter och lakrits. Smaken är ren, fruktig med inslag av sötma, mörka bär och örter.

Vinet blev omtalat sommaren 2015 då brittiska kändiskocken James Martin hyllade vinet och sa att det var det bästa vinet han druckit under sina 10 år med lördagsprogrammet Saturday Kitchen i BBC.Se klippet här.
Efter programmet tog det bara tre timmar innan den brittiska importören hade sålt slut hela sitt lager. Efterfrågan var så stor att importörens webbsida tillfälligt låg nere på grund av den höga belastningen.

Den vackra etiketten på flaskan har inspirerats av en vardaglig scen i Lissabon, Portugal. Bakom etiketten står konstnären/illustratören Hauke Vagt som bott i Portugal i 20 år och hämtar inspiration till sina verk från livet i Portugal.

Nu har detta underbara och prisvärda vin äntligen kommit till Sverige.

Passar utmärkt till sommarens grillrätter med lamm, fågel eller nöt.