Terres De Ravel Château Montaud

Château Montauds historia börjar för två tusen år sedan med romarnas exploatering av silver och etableringen av deras familjer i denna vackra dal vid foten av Massif des Maures. Spår av romarnas närvaro har hittats genom förekomsten av en bergsvattenreservoar, en källare, en kvarn, ett fort och andra vardagsföremål.

Under århundradena förstördes och sedan återuppbyggdes slottet flera gånger i Provences mycket turbulenta historia.

Den nuvarande versionen av slottet är från 1858. Det är en blandning av florentinsk och provensalsk inspiration och det huserar fortfarande källaren och kapitelhuset som går tillbaka flera århundraden. Det är här familjen Ravel bor och arbetar, så nära den unika provensalska terroiren som möjligt. Château Montauds vingård är belägen på långa terrasser badande i solljus och är hem för olika provensalska druvsorter: Grenache, Cinsault, Tibouren, Syrah, Rolle och Sémillon.

Källaren byggdes för cirka fyrtio år sedan och har utvecklats perfekt under åren, och har nu moderna verktyg som är nödvändiga för produktion av kvalitetsviner. Idag exporteras slottets viner, buteljerade i dess källare, över hela världen. Årgångar som hyllats av den internationella pressen, oavsett om de är stämplade Côtes de Provence eller olika viner (som Chardonnay och Sauvignon).

Produkter från Terres De Ravel Château Montaud