Flagstone Wines

Flagstone Wines folosofi

På Flagstone Wines gör man först det som är rätt för druvorna och vinet och först därefter oroar man sig oss för hur man ska sälja de underbara vinerna. Man vill göra ärligt och äkta vin som är en autentisk återspegling av dess härkomst, även om det innebär att ta den hårda vägen. Man tror att detta är det enda hållbara sättet. Ta dig tid att upptäcka Flagstones viner.

Varje flaska Flagstone-vin är handgjord, och det är även etiketten. Varje produkt har sin egen unika historia, med berättelser som sträcker sig från myter om flygande drakar till en historien om den mörka hästen. Vin är äktenskapet mellan naturen och mänsklig fantasi. Moder natur tillhandahåller druvorna men det är tillfällen av inspiration och kreativitet som förvandlar dem till fantastiska, fängslande viner.

Flagstone Wines vingårdar sträcker sig från det sydligaste vinodlingsområdet i Sydafrika, Elim, till en av de mest östliga vingårdarna högt uppe i Swartberg-bergen till Breede River-dalen, norr om Kapstaden.

Fem kärnvingårdar

På Flagstone har man hämtat druvor från fem kärnvingårdar sedan 2003. Vinodlingsstrategier är speciellt anpassade för individuella sorter och vingårdsparametrar. Den naturliga miljön där vinstockarna växer och bär frukt spelar en stor roll för stilen och kvaliteten på vinet och man går långt för att studera och veta allt man kan om den miljön. Detta inkluderar noggranna markanalyser och en pågående studie av klimatet.