Domaine Mas Nicolas

Vingården Mas Nicolas hittar man i Cabrerolles, en liten by i nordöstra delen av appellationen Faugères. Vingården ligger vackert placerad mellan Svarta Bergen och Medelhavet, ett perfekt område för vinodling. Området består av mycket skiffer som gör vinet fylligt, smakrikt och friskt. Skiffer har fina egenskaper och skyddar både mot kyla och värme, den hjälper också till att hålla temperaturen jämn.

På Mas Nicolas är man oerhört noggrann och ett stort arbete läggs på varje vinfält och vinplanta. På Mas Nicolas har man arbetat med ett ekologiskt jordbruk i flera år och det mesta på gården görs manuellt efter gamla traditioner.

Vingården drivs idag av sonsonen, Nicolas Maury. Nicolas blev oberoende vinmakare redan vi 20 års ålder vilket gör honom till den yngsta vinmakaren i Faugères.

Vingården Mas Nicolas ligger på platsen ”Le Coudougno” inspirerat av det occitianska ordet ”Codonyat”, vilket ungefär betyder ”kvittenmarmelad”. Kvitten är ett lövträd med frukter som påminner om äpplen men med ett fastare fruktkött. Kvitten är vanlig i medelhavsregionen och används bland annat till att göra marmelad. För att bevara historian och den biologiska mångfalden Nicolas har valt att återföra denna något bortglömda frukt genom att odla den på vingården.