For Peat’s Sake – succé för nya whiskyrökaren.

Den kräsna svenska blendedkonsumenten har tagit emot rökiga For Peat’s Sake Blended Scotch whisky med öppna armar. Det är extremt tufft att som nykomling slå sig in på scotch blended-topplistan, men redan under lanseringsmånaden klev For Peat’s Sake upp som nummer ett i volym i Systembolagets rökigaste hyllavdelning.

For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky från Angus Dundee Distillers med distinkt rökighet. Whiskyn släpptes i en stor par-lansering den 2 september i storlekarna 350 ml och 700 ml och har nu visat sig bli en succé.

Skotska Angus Dundee Distillers har över 60 års erfarenhet av att skapa kvalitetswhisky och med helt nya ”For Peat´s Sake” bryter man nu ny mark. Lorne Mackillop, legendarisk master blender på Angus Dundee har gjort allt för att hitta den perfekt smakprofilen för den kräsna svenska paletten, vilket charmade Systembolagets erfarna smakpanel.

Legenden om Mr Peat

Namnet For Peat´s Sake har man hämtat från legenden om Mr Peat. Peat arbetade på destilleriet som maltman under många år. En dag när han skyfflade torv in i kölnan (Kiln) matade han in på tok för mycket torv i elden. Elden tog sig rejält och röken fullkomligt välde ut ur destilleriets pagodatak. Destillerichefen skrek ”For Peat´s Sake” vad gör du – det är rök överallt? Det visade sig dock som tur var att Peat´s ambitiösa arbete gav en väldigt rökig och karaktärsfull whisky. ”For Peat´s Sake” fick bli namnet på whiskyn för att hylla Peat, hans kärlek till sitt jobb och till hans iver att arbeta hårt och dedikerat i destilleriet.

For Peat´s Sake Smoky Scotch Blended Whisky levererar en distinkt rökig whisky vilket väntas attrahera den stora massa av svenska whiskyfans som älskar den rökiga stilen.

Smaknoter signerade Master Destiller Lorne Mackillop:

Färg: Djupt guldfärgad.
Doft: Balanserat rökig doft med en rund maltig toffee-sötma, russin och citronskal.
Smak: Detta är en len men ändå smakrik whisky med balanserad men tydlig rökighet och smörkolasötma.
Avslut: Avslutningen är förvånansvärt lång med en härlig sötma och en balanserad rökighet.

For Peat´s Sake Smoky Scotch Blended Whisky

700 ml: Nr 4672-01. Pris 229 kr.
350 ml: Nr 4672-02. Pris 139 kr.
Alkoholhalt: 40 %