Medaljregn till TOMP´s ölportfölj

På årets Stockholm Beer & Whisky Festival prisades massor av goda drycker. I TOMP:s produktportfölj återfinner man hela 13 medaljörer bland mässans alla öl. 11 av ölen prisades på fredagen och ytterligare två medaljer delades ut på lördagen då People’s Choice delades ut. Detta är en tävling som görs i samarbete med den populära ölappen Untapped. Besökarna har under de båda helgerna betygsatt och recenserat mässans alla öl. Kanadensiska Collective Arts Brewery tog hem både silver- och bronsmedaljen. Bronset fick man för IPA No. 6 och silvermedaljen tilldelades Life In The Clouds – Hazy NEIPA.

Oppigårds Bryggeri kan numera titulera sig som svenska ölmästare. Sveriges största hantverksbryggeri imponerade stort på juryn och tog hem guld, silver och brons i tävlingen Swedish Beer Champion. Samtliga Oppigårdsprodukter hittar du i TOMP:s portfölj.

Nedan hittar ni alla våra produkter som prisades på mässan.

Swedish Beer Champion*
GULD – Oppigårds Single Hop
SILVER – Oppigårds Amarillo
BRONS – Oppigårds Thurbo Stout

*SBWF Swedish Beer Champion utsågs i år av en specialpanel bestående enbart av internationella öldomare som utvärderade samtliga (icke licensbryggda) medaljöl från svenska bryggerier. Panelmedlemmarna var Garrett Oliver (bryggmästare, Brooklyn Brewery, USA), Piet Tuinema (Internationell domare, Nederländerna), Jos Brouwer (internationell domare, Nederländerna) och André Brunnsberg (internationell domare, Finland).

Special Ale British style
GULD – Innis & Gunn – The Original Bourbon Barrel Scotch Ale
SILVER – Belhaven Twisted Thistle IPA

Session IPA
BRONS – Innis & Gunn – Session IPA

International Lager – Transatlantic
GULD – Sapporo Premium Lager

Other Beers
SILVER – Boon Oude Geuze Mariage Parfait
BRONS – Rodenbach Caractére Rouge

Traditional Light Lager Central European style
BRONS – Oppigårds Grim Lager

Wheat Beer
BRONS – Oppigårds Weissbier

People’s Choice – powered by Untapped
SILVER – Life In The Clouds Hazy NEIPA, Collective Arts Brewery**
BRONS – IPA No. 6, Collective Arts Brewery**

** För tillfället finns endast Radio The Mothership DIPA i TOMP’s ordinarie sortiment. Fler produkter från Collective Arts kommer att lanseras under höst/vinter. Hör med din lokala säljare för mer information om produkter från Collective Arts.