Magners

I den lilla orten Clonmel, belägen mitt i äppellundarnas rike på södra Irland, råder full aktivitet. Här har Magners Irish Cider tillverkat sin unika cider i mer än åttio år.

Entreprenören William Magners startade sin produktion av cider redan 1935 och blev snabbt etablerad i industrin. 1937 gick han samman med den engelska ciderproducenten H.P. Bulmers och säkrade rätten till namnet Bulmers på republiken Irland. Det blev, förvirrande nog, också ciderns namn på den gröna ön, medan den i resten av världen heter Magners.

Hemligheten bakom Magners Irish Cider är den unika, naturliga smaken. Magners är nämligen skapad av 100 % färskpressad fruktjuice. Själva tillverkningen av cidern är ett riktigt hantverk som görs med största möjliga omtanke. Traditioner och historia spelar en viktig roll hos Magners och man använder än idag samma fruktpressar och tillverkningsmetoder som för femtio år sedan.

I produktionen av Magners används färskpressad äppeljuice från hela 17 olika äppelsorter som efter att ha plockats pressas och filtreras på traditionellt sätt. Efter att ha jäst lagras cidern på ekfat i upp till två år. Under lagringen görs regelbundna avsmakningar för att hitta den perfekta balansen. Visst finns det snabbare sätt att tillverka cider – men då skulle det inte vara Magners.

Idag är Magners Irish Cider den absolut mest populära cidern på den irländska marknaden och är till och med det tredje största märket även när man räknar in alla ölmärken.