Collective Arts släpper IPA bryggd med fyra olika sorters Mosaic-humle.

Det kanadensiska bryggeriet Collective Arts har tidigare släppt flera varianter ur sin IPA-serie på Systembolaget. Nu är det dags för en ny specialutgåva och denna är humlad med fyra olika sorters Mosaichumle. Ölet har en intensiv smak av mango, tropiska frukter och mogna bär. Den 7 juli släpps 36.000 burkar av Collective Arts Mosaic Four Ways IPA. Pris 39,90kr, 473 ml, alkoholhalt 6,4%.

Collective Arts är än en gång tillbaka med en IPA som visar på bryggeriets innovativa och kreativa sida både när det gäller smaker och formspråk.

Förra året lanserade man en New England IPA som enbart var humlad med Citra-humle, Citra Four Ways. I år har man vridit upp volymen och gjort en IPA med enbart Mosaic-humle, en humlesort som ibland beskrivs som Citra på steroider.

Hur mycket Mosaichumle kan man få plats med i en IPA? Den frågan ställde man sig på det kanadensiska bryggeriet. Man bestämde sig för att testa och slutresultatet är denna IPA – Mosaic Four Ways. Man har använt sig av fyra olika sorters Mosaichumle – vanlig Mosaic, Mosaic Cryo, Mosaic Incognito och Mosaic Spectrum. Allt detta ger en frisk IPA med smak av tropiska frukter, mango, guava och mogna bär.

Cryo-humle är en koncentrerad form av humle i pelletsform där man avlägsnat mycket av växtdelarna och mestadels behållit oljor och smakämnen.

Incognito-humle är en ny koncentrerad form av humle i pelletsformat som ger en förbättrad humlesmak. Den koncentrerade formen gör att man kan använda mindre mängd.

Spectrum-humle är en helt ny revolutionerande humleprodukt i flytande form.

Konstnären bakom motivet på burken heter Bhavatosh Dhavale, en konstnär från Indien.

Mosaic Four Ways IPA – 6,4%

Artikelnummer: 1306114
Pris: 39,90 kr (+ pant 1 kr)
Format: 473 ml, burk.
Humle: Mosaic, Mosaic Cryo, Mosaic Incognito, Mosaic Spectrum
Konstnär: Bhavatosh Dhavale | Pune | Indien | @visual_weapon_art