Brittiska Time & Tide Brewing debuterar på Systembolaget med en fyllig stout.

Depth Charge Stout heter ölet som den 28 oktober släpps i en begränsad upplaga på Systembolaget. Bryggeriet bakom ölet heter Time & Tide Brewing och grundades 2013 av vännerna Sam, Paul och Kerry. Depth Charge är en klassiska brittisk stout men som är bryggd med inte mindre än åtta olika sorter malt. Pris 33,90 kr, burk 440 ml och en alkoholhalt på 5.9%.

Depth Charge Stout från brittiska Time & Tide Brewing är bryggd med åtta olika sorters malt vilket ger ölet djupa, mörkrostade och bittra chokladtoner med en måttlig torrhet och medelfyllig kropp. En ordentlig stout på 5.9%.

Time & Tide Brewing startade sin verksamhet 2013 i den lilla byn Deal på Englands östkust men har sedan 2015 flyttat till en gammal gård, i det närliggande samhället Eastry, som de förvandlat till ett bryggeri där vännerna brygger öl i världsklass.

Hos Time & Tide gillar man att ölet ser lika bra ut som det smakar, vilket verkligen syns på burkarna från bryggeriet. Designen på burkarna står deras gemensamma vän @squirlart (Gregg Stobbs) för och tillsammans med honom bygger man en uppslukande Time & Tide-värld.

Time & Tide Depth Charge Stout

Pris: 33,90 kr

Volym: 440 ml

Alkoholhalt: 5,9%

Artikelnummer: 1403514