Collective Arts släpper syrlig öl med 30% färsk apelsinjuice.

Collective Arts Daily Forecast: Mimosa är bryggeriets egna tolkning av den klassiska drinken mimosa. Resultatet är en lätt syrlig öl med en sagolik smak av apelsin. Daily Forecast Mimosa släpps på Systembolaget den 16 september i en begränsad upplaga. Priset ligger 39.90 kr för 473 ml syrlig apelsinöl.

En klassisk mimosacocktail består av apelsinjuice, Curaçao och ett bubbel som till exempel champagne, cava eller prosecco.

Collective Arts har gjort en ny take på den klassiska drinken med sin Daily Forecast Mimosa. Ölet består av en bas av en lätt syrlig öl som man sedan blandat ut med 30% färskpressad apelsinjuice. Resultatet är en otroligt frisk syrlig öl med en tydlig apelsinsmak.

Som vanligt så pryds burken från Collective Arts av ett konstverk. Denna gång är konstverket på burken signerat South Burton från Virginia Beach, USA. South Burton är en 25-årig artist som arbetar i både traditionella medier (penna & bläck, akrylfärg, grafit) såväl som digitalt. Han har tecknat hela sitt liv och är starkt inspirerad av gamla tecknade serier, natur, psykedelisk kultur och livfulla färgsätt. South är för närvarande en deltidsfrilansare som arbetar med företag av alla slag på logotypdesign, grafisk design, paket-/produktdesign, illustrationer och anpassade uppdrag.

facebook.com/sleuthburtonart

instagram.com/southburton

 

Collective Arts Daily Forecast: Mimosa

Pris: 39.90 kr

Alkoholhalt: 4,5%

Art. Nr: 1032614

Release: 16 september 2022

 

Om Collective Arts

Collective Arts Brewing är hyllat för sina fantastiska brygder och sitt coola och kreativa formspråk. Craftbryggeriet som är baserat i Ontario kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som smakar fantastiskt. Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser; Kreativiteten främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.