Teeling lanserar den sista delen i Brabazonserien – Teeling Brabazon Series 4

Den 20 april släpper Teeling den sista delen i den mycket uppskattade Brabazon serien – Teeling Brabazon Series 4 Carcavelos White Port Single Malt Whiskey. Det är en superfruktig portvinslagrad skönhet på 49,5% med maltiga toner av gröna äpplen och sultanrussin. Denna unika whiskey är lagrad på fat från den historiska portvinsregionen Carcavelos, 1 000 flaskor släpps på utvalda Systembolag med artikelnummer 4092801 och kostar 999 kr.

Under den tidiga industriella revolutionen härbärgerade familjen Brabazon i hjärtat av Dublin, det området kallades Newmarket och där strax bredvid i området Liberties fanns familjen Teeling. Dessa samtida familjer var med och lade grunden för det som skulle bli epicentrum för irländsk whiskey under slutet av 1700-talet och framåt. Familjen Brabazons hus finns ännu kvar och där har numera Teeling sina kontorslokaler. Det är därför denna whiskeyserie har skapats, en hyllning till familjen Brabazon som varit en sådan viktig del av Dublin och dess utveckling. Vi har nu nått den sista delen i denna episka whiskeysaga.

Teeling Brabazon Series 4 Carcavelos White Port Single Malt Whiskey är den avslutande delen i en serie om fyra som på sitt säregna sätt visat vad man kan skapa med innovation och framsynthet i form av unika fatlagringar. I denna whiskey har man vänt blicken mot Portugals kust och hemvisten för ett unikt vitt portvin med namnet Carcavelos. Portvinsdistriktet Carcavelos DOC (Denominação de Origem Controlada) ligger på den sydligaste spetsen av distriktet Estremadura, precis invid den väldiga Atlanten. Detta område har länge varit känt för sina Portviner av prestigekvalité och det är fat från detta område man använt vid skapandet av Teeling Brabazon Series 4 Carcavelos White Port Single Malt Whiskey. Noga utvalda Carcavelosfat har använts och dessa har fyllts med elva år gammal bourbonfatslagrad Single Malt från Teeling och whiskeyn har sedan fått vila på dessa portvinfat under ytterligare två år.

Produktinfo Teeling Brabazon Series 4 Carcavelos White Port Single Malt Whiskey

Doft: Granny Smith äpplen, honung, melon och mint.

Smak: Komplex fruktigt och maltigt, marmeladsötma, tanniner och en rejäl kryddighet.

Avslutning: Nybakade kakor med portvinsinlagda frukter och sultanrussin.

Storlek: 700ml

Alkoholstyrka: 49,5%

Pris: 999 kr

SB artnr: 4092801

Lansering: 20 April

Om Teeling Whiskey

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri.