Irländska Teeling släpper efterlängtad uppföljare i serien Sommelier Selection!

Efter succén med Teeling Sommelier Selection Margaux Cask kommer nu den efterlängtade uppföljaren i Teelings serie med whiskey lagrad på vinfat från prestigeområden och i detta fall Sauternes. 2 100 flaskor av denna eleganta whiskey i presentförpackning kommer att förgylla utvalda Systembolagshyllor från 2 mars. Artikelnumret är 1174101, 700 ml och pris 499 kr.

Sauternesvin kommer från vinregionen Bordeaux i sydvästra Frankrike och är ett sött vin gjort på främst Sémmilion druva. Detta prestigevin som under odlingen blivit angripet av ädelröta ger dessertviner av absolut högsta klass och det är dessa fat man använt vid lagringen av Teeling Sommelier Selection 2 Sauternes Cask.

En riktig fruktbomb med rejäl sötma och ljuvliga vinösa toner av sultanrussin finner man i denna spännande whiskey som kommer till Sverige den 2 mars 2021. Om man är en whiskeydrickare som gillar vinfatslagringar är denna whiskey från Teeling ett måste. Som brukligt är hos Teeling har man undvikit kylfiltrering och lagt alkoholhalten på 46%.

Produktinfo Teeling Sommelier Selection 2 Sauternes Cask

Storlek: 700ml

Alkoholstyrka: 46%

Pris: 499 kr

SB artnr: 1174101

Lansering: 2 mars

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri.