Julens goda drycker

Är du ute efter alternativ till den traditionella julölen? Oavsett om du letar efter den perfekta ölen till sillen, köttbullarna eller dessertbordet så har vi tipsen för ett riktigt gott julfirande.

Innis & Gunns Original Oak Aged Beer är fantastisk på julbordet. Med sin välbalanserade smak passar den utmärkt till alla smaskiga rätt på julbordet. Innis & Gunn Oak Aged Beer är en fruktig och maltig öl med medelstor beska, inslag av fat, vanilj, torkad aprikos och honung. Varsamt lagrad 77 dagar på whiskyek. Avnjutes väl kyld.

Det anrika trappistölet Chimay Blå lanserades faktiskt ursprungligen som en julöl. Tack vare sin popularitet började man dock snart brygga den året om och idag är ölet ett av världens mest populära trappistöl. Ölet har en mycket fyllig smak med rondör och finess med inslag av knäck och medelstor beska. Passar perfekt tillsammans med julbordets smakrika rätter eller till ostbrickan.

Skotska Twisted Thistle är en smakrik och nyanserad IPA med inslag av rågbröd, aprikos, honung och knäck. Tack vare sin balanserade humlebeska är den perfekt till julskinkans sälta och de varma rätterna på julbordet.

Magners Original är en halvtorr cider med tydlig karaktär av äpplen och härlig fruktighet. Hemligheten bakom Magners Irish Cider är den unika naturliga smaken. Magners är nämligen skapad av 100% färskpressad fruktjuice. Inget socker tillsätts utan cidern får sin naturliga sötma från frukten.

Cognacen ABK6 VSOP har fått tagit emot utmärkelsen ”Världens Bästa Cognac” på World Cognac Awards 2014 och ”Världens Bästa VSOP” vid samma tävling 2017. Stor smak med tydliga inslag av fat, vanilj och kanel. Eftersmaken är lång och välbalanserad. Perfekt både som julklapp eller bara att dra sig tillbaka med efter julbord och Kalle.

Teeling Small Batch Rum Cask är en irländsk whiskey som lagrats på romfat. Whiskeyn har en frisk och ungdomlig smak med balanserad sötma och tydliga toner från romfatet. Ett måste för whiskeyfantasten!

Drinktipset:

Magners Mulled Cider

En Magners Mulled Cider är en varm dryck med härliga julkryddor.

Det här behöver du:
1/3 apelsin (stor)
1 kanelstång 
1 tsk ingefära, hackad
3 kryddnejlikor
2 flaskor Magners Original, 33cl

Värm cidern i en kastrull – det får inte koka.
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt dra i 15 minuter.