Två nyheter från Oppigårds Bryggeri

Två tillfälliga produkter är på gång från Oppigårds. Det är en hefewiezen och en päron IPA, den sistnämnda är en samarbetsöl med spanska Espiga.

Oppigårds Weissbier är en typisk tysk veteöl. Den är ofiltrerad och jästen ger toner av nejlika och banan. Den är humlad med den tyska humlesorten Mandarina Bavaria och i slutet av jäsningen har vi även torrhumlat humle för att ge ölet lite fräschör.

Finns på fat (30l) och flaska (33cl).

Endast för restaurangkund.

Dryfruiting Pear IPA är en India Pale Ale med pale ale- och munichmalt med fruktighet från Columbus- och Amarillohumle. Man har även humlat med lupulinpulver från Simcoe. Denna päron IPA sticker ut med sina söta smak. Ölet har en torr finish och en frisk päronsmak tack vare att man har ”torrfruktat” (dryfruiting) med denna säsongsfrukt. Detta är resultatet av ett samarbete mellan Oppigårds och spanska bryggeriet Espiga. Ölen är bryggd i Barcelona där det spanska bryggeriet har sin hemvist.

Finns endast på fat (20l) och i en mycket begränsad upplaga så prata med din säljare.

Endast för restaurangkund.

Kontaktuppgifter hittar du här.