[yellow tail]

När grundare Filippo och Maria Casella emigrerade till Australien 1957, började de med en dröm om att bygga en vingård där deras familj kunde arbeta och blomstra tillsammans. De kunde aldrig ha förutsett, att från en sådan anspråkslös start, skulle Casella Family Brands bli den framgång det är idag.

Med en familjehistoria av vinframställning som går tillbaka till 1820, där Filippo såg den stora potentialen av Riverina regionen i New South Wales. År 1965 köpte han mark i närheten av kåkstaden Yenda utanför Griffith i New South Wales där han odlade druvor för lokala vinproducenter. Vinodling blev vintillverkning och vintillverkningen behövde en vingård; 1969 föddes Casella-familjens vingård.

John Casella, en av Filippos söner, anslöt sig till familjeföretaget och blev VD för Casella Family Brands 1994. Johns vision har alltid varit att producera bra australiska kvalitetsviner för världen. Nyckeln till framgången för Casella var att göra roliga och icke-traditionella viner som är lätt att dricka för alla. År 2001 skapade John varumärket [yellow tail] och där man valt den ikoniska gulfotade klipp-wallbyn för etiketten.

Sedan starten 2001 har varumärket vuxit till att bli det mest kända australiensiska vinmärket i världen och femte mest kända vinvarumärket globalt. Casella Family Brands exporterar över tolv och en halv miljon lådor av [yellow tail] till mer än 50 länder runt om i världen varje år och mer än två och en halv miljon glas av [yellow tail] åtnjuts runt om i världen varje dag.