Old Speckled Hen

Klassisk engelsk ale med underbart maltig smak.

Old Speckled Hen är en av Storbritanniens mest klassiska ales och har länge varit en av favoriterna i ale-hyllan på Systembolaget. Ölet bryggdes för första gången till firandet av det brittiska bilmärket Morris (MG) 50-års jubileum 1979.

Greene King

Greene King är Englands näst största brittiskägda bryggeri och har sedan 1799 bryggt öl på naturliga råvaror och enligt traditionella metoder. All produktion sker i den lilla byn Bury St Edmunds i grevskapet Suffolk, strax norr om London.

Bryggeriet grundades 1799 av Benjamin Greene vars målsättning var att brygga öl av högsta kvalitet, på de allra finaste ingredienserna. Hans son Edward delade samma visioner och när han på mitten av 1800-talet tog över verksamheten byggde han vidare på faderns arv.

Edward var en affärsman ut i fingerspetsarna och gick så småningom samman med det närliggande bryggeriet Fred King. Sammanslagningen lade grunden till dagens Greene King Brewery.

Förutom sitt affärssinne hade Edward en för tiden banbrytande inställning till arbetsrätt och införde både bostäder och ett pensionssystem till de anställda på bryggeriet.

Med tiden växte sig bryggeriet allt större och 1930 hade man gjort en sådan succé att det krävdes ett större bryggeri för att kunna möta den ökade efterfrågan. Man inledde arbetet med en utbyggnad och 1938 stod det vackra art deco-bryggeriet färdigt.

Har du fyllt 25?

TOMP.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället