First Magnitude Brewing Company

Bryggeriet First Magnitude grundades 2012 då fyra vänner gick ihop med en vision om att öppna ett bryggeri i hemstaden Gainesville, Florida. Trots att alla hade jobb och småbarn, var de redo att ta det stora klivet att förändra sina liv och starta något nytt. De insåg snabbt att var och en av dem hade olika perspektiv och unika erfarenheter att bidra med, men att de alla delade samma mål: att skapa högkvalitativ öl, sprida medvetenhet och uppskattning för Floridas naturliga vattenkällor, erbjuda en fantastisk plats för människor att avnjuta en kall öl, skapa en exceptionell arbetsplats och bli en viktig del av det lokala samhället.

Med passion och hårt arbete är de en framgångssaga och deras bryggeri har blivit en omtyckt plats för både lokalbefolkning och turister. First Magnitude lyckas inte bara skapa högkvalitativ öl, utan också bidra till att öka medvetenheten om Floridas vattenkällor.

Det finns mellan 25-30 färskvattenkällor i Florida och en källas ”magnitude” hänvisar till dess vattenflöde som mäts i kubikfot vatten per sekund. En källa i klassen ”First magnitude” släpper ut 242 miljoner liter vatten om dagen, eller mer. En källa i klassen ”Second Magnitude” släpper ut från 24 miljoner liter vatten upp till 241 miljoner liter dagligen.

Varje år arrangerar bryggeriet en löpartävling, The Springs Run, där alla intäkter i eventet går till utbildning och bevarandet av Floridas källor via The Florida Springs Institute.