Domaine Robert Klingenfus

Namnet Klingenfus går tillbaka till 1300-talet och den familj som bodde i sydvästra München, var skomakare och tillverkade mockatofflor. Vid den tiden ärvde den äldste, vid äktenskap, familjens egendom. Paret Wolfgang och Elisa skapade en ny
lädersko försedd med en klocka i guld. Denna lädersko gick hem hos kurtisaner och hovmän i hela Europa. Framgången var så stor att uttrycket; ”alla uppskattar ”Klingen auf dem Fuss – klocka på foten” vilket i sin tur gav ”Klingenfus”; Därav namnet.

Klingenfus fem generationer av entusiaster i Molsheim: Guillaume Klingenfus flyttade till Molsheim 1863, där köpte han den första tunnland med vinstockar.
Charles Klingenfus född 1886. Tack vare kvaliteten på de viner som man producerar, blir manofficiell leverantör till Ettore Bugatti, tillverkare av känt märke i Molsheim. Antoine Klingenfus född 1927, skapade varumärket Gewurztraminer Bugatti 1963. Robert Klingenfus född 1959, utvecklar exportförsäljning.

Idag är man certifierade HVE (Utnyttjande av högt miljövärde) som inrättats av Europeiska unionen för ett hållbart jordbruk.

Produkter från Domaine Robert Klingenfus