Carriere Pradal

Carriere Pradal ligger placerat mellan Béziers och Pézenas i södra Frankrike, nära foten av Centralmassivet, här sträcker sig vingården huvudsakligen i ett stycke vingårdar, olivlundar, buskmarker och skogar.

I böljande, oförstörd terräng av lerkalksten, grus eller sandsten har man i generationer planterat svarta och vita grenacher, syrahs, mourvèdres och muscats, cinsaults och cabernets.
Vingården har en rik historia och är byggd på grunder från det romerska riket. Genom att producera viner för biskopsrådet fram till början av 1800-talet förvärvade familjen egendomen under Napoleon III, och sedan dess har man aldrig slutat bearbeta dess krävande mark.

Vinodlarfamiljen har förstått vikten av en biologisk och har gjort flera åtgärder på sina marker för att gynna den. Man begränsar plöjningen, för att låta vinterns blommor och gräs utvecklas. De absorberar och kanaliserar regnet från denna period och deras rotaktivitet underlättas. Man har planterar dungar av träd och buskar på olika ställen, som små naturliga helgedomar mitt i egendomen och man återskapar häckar längs kanten av vinrankorna. Mitt i familjens vingård finns en naturlig damm, som man underhåller och vårdar, som en helig reserv av vatten och liv. Det senaste året har man också placerat flera bikupor på gården.