Fatanläggning

För att kunna servera ett perfekt öl är det viktigt att förstå de viktigaste delarna av fatölsanläggningen. Man måste kunna byta kolsyreflaska, koppla till ett nytt fat, samt ha rutiner för rengöring av anläggningen.

Kolsyra används som drivgas, men också för att hålla kvar den naturliga kolsyran som utvecklats under jäsningsprocessen vid bryggningen av ölet. Via en reduktionsventil och en slang, pressar kolsyran ölet ut ur fatet och vidare upp i tappningskranen.

För att slippa skumproblem, det viktigt att kolsyretryckets inställning står rätt i förhållande till öltypen och i vilken temperaturen ölfatet förvaras.

Tänk på att öl är en färskvara och bör behandlas därefter. Fatölsanläggningen måste rengöras regelbundet och efterleva våra teknikers rekommendationer.

Tänk på att rengöra fatölskopplingen regelbundet. Sätt tappkranen i vatten och tvätta spillbrickan och tapptornet dagligen så att den också ser inbjudande ut för era gäster.

Om något problem uppstår, ta kontakt med din lokala säljare.

Byta fat

Tänk på att öl är en färskvara och bör behandlas därefter. Fatanläggningen måste rengöras regelbundet och efterleva våra teknikers rekommendationer.

Tänk på att rengöra fatkopplingen regelbundet. Sätt tappkranen i vatten och tvätta spillbrickan och tapptornet dagligen så att den också ser inbjudande ut för era gäster.

Om något problem uppstår, ta kontakt med vår serviceavdelning.

Byta kolsyra

När mätaren på kolsyretuben visar rött är det dags att byta, annars riskerar ölet att bli skummigt.

Kolsyra används som drivgas, men också för att hålla kvar den naturliga kolsyran som utvecklats under jäsningsprocessen vid bryggningen av ölet. Via en reduktionsventil och en slang, pressar kolsyran ölet ut ur fatet och vidare upp i tappningskranen.

För att slippa skumproblem, det viktigt att kolsyretryckets inställning står rätt i förhållande till öltypen och till temperaturen för ölfatets förvaras.

Om något problem uppstår, ta kontakt med vår serviceavdelning.

Rengöring av fatanläggning

För att ölet ska smaka lika bra i glaset som när det tillverkas så är det oerhört viktigt att man rengör sin fatanläggning noga. Smuts kan förstöra den godaste ölen.

Förvaring av ölet

Öl är känsligt för framförallt ljus och värme. Fel temperatur och ljus kan förstöra ölet.

Tänk på att inte förvara fat nära fönster och se till att du har en temperatur mellan 18-25 grader för dina fat.

Öl är en färskvara. Cirkulera ölet och se till att det fat som kommer in först också kopplas på först.