Medaljregn över våra produkter på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Vi på TOMP Beer Wine & Spirits är stolta över våra framgångar på årets Öl & Whiskymässa som ägde rum på Svenska Mässan den 19-20 april 2024.

Ölframgångar

I ölkategorin tog vi hem flera medaljer, inklusive en silvermedalj för Chimay Blå och en bronsmedalj för Chimay Röd i kategorin Belgisk Ale. Zubr Premium och Berliner Pilsener belönades med guld och silver i Pilsner-kategorin, medan Innis & Gunn Lager fick bronset i Ljus lager. Våra Specialöl/Suröl visade sig vara oslagbara med guld för Boon Oude Kriek och silver för Boon Oude Geuze.

Whiskyframgångar

Våra prestationer i whiskytävlingen var inget mindre än imponerande. För tredje året i rad vann vi mässans bästa whisky alla kategorier, denna gång med anCnoc 18 YO. Dessutom tog vår nordiska whisky, Teerenpeli 14, hem priset som Nordens bästa whisky och silver i klassen Single Malt 13-17YO.

For Peat’s Sake vann ett imponerande guld i kategorin Blended Whisky no age-12YO. Glencadam 15 YO belönades med guld i Single Malt 13-17YO, medan anCnoc 18 YO tog guld i kategorin Single Malt 18YO och uppåt. Våra bourbons visade också sin kvalitet med silver och brons för Evan Williams Bottled in Bond och Elijah Craig Small Batch.

Med 320 bidrag i öltävlingen och 140 i whiskytävlingen märktes det tydligt att intresset för mässan bara fortsätter att växa. Anders Bergström och Klaus Bitschnau, tävlingsledare för whiskytävlingen, kommenterade att det är roligt att se att nordisk whisky står sig väl i konkurrens med mer etablerade whiskynationer.

Alla medaljörer hittar du på En Öl & Whiskymässas hemsida.