TOMP söker Junior ekonom

”Hos oss på TOMP får du inte bara ett roligt jobb på ett spännande bolag, utan även en plats i en familjär organisation där den positiva och hjälpsamma företagskulturen genomsyrar varje dag. Vi är stolta över att vara i en ledande marknadsposition och vi letar nu efter en junior ekonom som vill vara en del av vår framgång. Som en del av vårt team kommer du att få möjlighet att växa och utvecklas både professionellt och personligt.

Hos oss är ingen dag den andra lik – du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och möjlighet att arbeta nära alla delar av organisationen, från säljteamet till ledningen. Vår vision är att skapa en arbetsmiljö där varje individ känner sig uppskattad och där samarbete och innovation är i fokus. Välkommen till oss på TOMP!” David Ask, VD, TOMP

Arbetsbeskrivning
TOMP är en av Sveriges ledande importörer av alkoholhaltiga drycker. Här får du möjlighet att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag med stora utvecklingsmöjligheter.

I rollen som junior ekonom kommer du att vara ansvarig för att sköta företagets administration, med fokus på uppgifter såsom löpande bokföring, hantering av betalningar, löner, skatter och avgifter. Utöver detta kommer du också att bistå inom innesälj och hantera kundorder, samt delta i produktkalkylering. Din roll innebär också nära samarbete och kommunikation med alla delar av organisationen, inklusive anställda, säljteam, varumärkesansvariga, samt VD och ägare. Genom att hålla en kontinuerlig och frekvent kommunikation med både sälj- och marknadsavdelningen kommer du att bidra till att säkerställa en effektiv drift och främja företagets övergripande mål.

Tillsammans med TOMPs ekonomichef kommer du att:

 • Sköta löpande bokföring i Visma Business samt delta i arbetet med månads – och årsbokslut.
 • Hantera av kund- och leverantörsreskontra.
 • Administrera TOMPs löner.
 • Rapportera till olika myndigheter avseende b.la. skatter, sociala avgifter, tull och alkoholskatt.
 • Hantera transaktioner och filöverföringar mellan TOMPs outsourcade lager och TOMPs affärssystem Visma Business.
 • Hantera masterdata i affärssystemet.
 • Stötta TOMPs försäljningsteam.

Du samarbetar med och rapporterar direkt till TOMPs ekonomichef.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

 • Ett stort intresse för mat och dryck.
 • Ekonomiutbildning på eftergymnasial nivå alternativt har du några års erfarenhet av företagsadministration.
 • Erfarenhet av att hantera ett modernt affärssystem med EDI.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med ekonomi och företagsadministration.
 • Erfarenhet av arbete i Visma Business.
 • Erfarenhet av boksluts- och skatteprogram.

Vi söker en samarbetsinriktad individ som är kvalitetsmedveten och resultatinriktad. Du är nyfiken av naturen och trivs med att utforska nya möjligheter och idéer. Att arbeta strukturerat och respektera deadlines är en självklarhet för dig, samtidigt som du är bekväm med ett varierat arbete där flera projekt pågår samtidigt. Att ha många bollar i luften stimulerar dig och du är inte rädd för att ta initiativ och ansvar för att uppnå uppsatta mål. Du är en person som värdesätter kvalitet i allt du gör och strävar alltid efter att leverera ditt bästa arbete.

Information och ansökan

I denna rekrytering har TOMP valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Klicka här för att komma till ansökan.

Om TOMP

TOMP är idag en av Sveriges ledande privatägda importörer av alkoholhaltiga drycker. Företaget erbjuder ett brett sortiment av spritdrycker, cider, öl och viner. TOMPs största kund är butikskedjan Systembolaget, men företaget är även starkt inom restaurangbranschen och levererar produkter till restauranger, pubar, barer, nattklubbar och hotell över hela landet. Den största framgångsfaktorn på TOMP beskrivs vara passionen för dryckerna som företaget representerar. I dagsläget finns 14 medarbetare på huvudkontoret i centrala Örebro, Stockholm samt ute på fältet.