Grand Teton släpper imperial stout på Systembolaget.

Grand Teton Brewing gör debut på Systembolaget i och med lanseringen av deras prisbelönta Black Cauldron Imperial Stout den 24 november. Denna mäktiga öl, belönad med en Silvermedalj vid 2019 GABF, bjuder på en tjock och rik smakupplevelse. Med generösa mängder karamell- och rostad malt, subtila inslag av Cascade- och Galena-humle, samt en hint av rökighet, tar detta öl dina smaklökar på en resa. Släpps på Systembolaget den 24 november. Priset ligger på 37,90 kr, 355ml, 9,5%.

Detta balanserade och fylliga öl är bryggt med generösa mängder karamell- och rostade malt och kryddas subtilt med Cascade- och Galena-humle. En hint av rökighet förstärks genom tillsatsen av en liten mängd malt som man rökt med bokträ.

Klicka här för att se om Grand Teton Black Cauldron Imperial Stout finns på ditt systembolag.

Grand Teton Brewing Company, beläget vid foten av de majestätiska Grand Teton-bergen i Wyoming, har återigen satt sina kreativa krafter i arbete för att skapa en ölupplevelse som inte bara tillfredsställer smaklökarna utan också berättar en historia om passion, innovation och hållbarhet.

Grundat 1988 av ölälskande Charlie och Ernie Otto, då känt som Otto’s Brothers’ Brewing och blev det första mikrobryggeriet i Wyoming. År 2009 övertogs rodret av Steve och Ellen Furbacher, som sedan dess har fortsatt att odla företagets rykte som en framstående aktör inom den amerikanska craft beer-rörelsen.

Bryggeriet är också engagerat i hållbarhet och samhällsansvar, vilket återspeglas i deras användning av förnybar energi, vattenbesparande metoder och återvinningsinitiativ. Grand Teton Brewing strävar efter att minska sin påverkan på miljön och stödja hållbar utveckling.

Namnet ”Grand Teton” hämtar inspiration från den högsta toppen i Teton Range, en bergskedja som stolt står i Wyoming. Med sina dramatiska toppar och omgivande natursköna skönhet har detta område varit en källa till inspiration för bryggeriet.