Nytt från Anderson Valley – Boont Amber Ale

Nu är det dags för en ny amerikanare på Systembolaget. Denna gång är det legendariska Boonvillebryggeriet Anderson Valley Brewing Company som släpper sin Boont Amber Ale i ett tillfälligt släpp på Systembolaget. Den 10 november släpps ölet på Systembolaget. Alkoholhalt 5,8%, 355ml, artikelnummer 3230115.

Klicka här för att se om Anderson Valley Boont Amber Ale finns på dit lokala systembolag.

Boont Amber Ale är en hyllning till traditionell hantverksbryggning med en modern twist. Med en välbalanserad kombination av malt och humle erbjuder denna öl en unik smakprofil som tilltalar både erfarna ölentusiaster och nybörjare. Fyllig Crystal-malt ger ölet en djup kopparfärg och ger ölet en lätt karamellaktig sötma. De örtiga och kryddiga tonerna från humlen ger en krispig och härlig avslutning.

Boont Amber Ale kommer att finnas tillgänglig på utvalda Systembolaget butiker över hela landet.

Om Andersson Valley:

Anderson Valley Brewing Company grundades den 26 december 1987 i staden Boonville, CA. I början bryggde man i ett anspråkslöst bryggverk på 10 fat belägen på nedre våningen av den ursprungliga bryggeripuben, The Buckhorn Saloon. Vid den tiden var Anderson Valley Brewing endast ett av 20 hantverksbryggerier i landet och man har länge betraktats som en av pionjärerna inom hantverksölindustrin i USA.

Anderson Valley, Kalifornien

1996 blev efterfrågan så stor att man blev tvungen att expandera och man påbörjade byggnationen av vår nuvarande anläggning som ligger i korsningen av Highway 128 och 253, ett stenkast från Buckhorn Saloon. Bryggeriet ligger vackert inbäddat mellan böljande kullar prydda med hundraåriga ekar i väst och majestätiska redwoodskogar i öst. Nu är bryggeriet betydligt mycket större än när man startade 1987. I bryggeriets beer garden ryms också den första 18-håls discgolfbanan som någonsin anlagts vid ett bryggeri.

Anderson Valley Brewing Company är världens första soldrivna bryggeri och driver ett eget helt självförsörjande vattensystem, där man hållbart behandlar och återför 100% av vattnet tillbaka till bryggeriet. Man använder även en kvävegenerator för att minska sin CO2-användning med upp till 80%, och all använd spannmål och jäst återanvänds för att ge föda till boskap i området. Slutligen har man på Anderson Valley’s valt att helt fasa ut glas och gått över helt till aluminiumburkar. Deras arbete har möjliggjort en minskning av lastbilstransporter med 60% jämfört med glasflaskförpackningar.