Innis & Gunn’s succésamarbete med Laphroaig kommer tillbaka till Sverige i april!

Den 22 april lanserar det innovativa skotska bryggeriet Innis & Gunn återigen succén från förra året – Islay Whisky Cask – i samarbete med den legendariska Islay-baserade whiskyproducenten Laphroaig. Samarbetet mellan Innis & Gunn och Laphroaig förenar två ikoniska skotska dryckestillverkare, båda är unika och välkända inom sitt eget område och visar upp verklig excellens i hantverk och kvalitet. Årets upplaga av Islay Whisky Cask är begränsad till 45 000 flaskor. Denna rökiga skotska red ale på 7,4%, kommer säljas på Systembolaget runt om i landet i en fin presentförpackning och har artikelnummer 1170503. Pris 39:90 kr. 

Islay Whisky Cask som lanserades första gången förra året blev genast en av Innis & Gunn’s snabbast säljande tillfälliga lanseringar, och sålde slut på rekordtid både på hemmamarknaden i Skottland och på internationella marknader. Inför 2022 har bryggeriet producerat mer öl för att möta efterfrågan, men sällsyntheten hos faten där ölet lagrats gör att tillgängligheten fortfarande är begränsad.

Islay Whisky Cask är en intensiv och distinkt öl, till stor del på grund av dess tre månaders fatlagring i sällsynta Laphroaig Single Malt Whisky Quarter Casks. Under denna tid har ölet extraherat komplexa smaker från djupet av dessa speciella fat, vilket ger ölet en omisskännlig karaktär.

Detta öl har klassiska kännetecken från Laphroaig i form av aromer av torvrök och saltvatten, tillsammans med vanilj, kokos och blommiga toner. Dessa, i kombination med ölets fylliga, värmande, maltiga, söta toner, skapar en helt oförglömlig smakupplevelse som är intensiv men utmärkt balanserad med en oväntad fräschör.

Flaskan säljs i en vacker presentförpackning, i år skapad av den samtida landskapskonstnären Ellis O’Connor. Hennes verk illustrerar på ett vackert sätt föreningen av hav med luft och det ständigt föränderliga ljuset, element som kännetecknar ett intryck av ölets namne, Islay, vilket ger den perfekta utgångspunkten för upplevelsen som denna exceptionella öl erbjuder.

Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn säger:

”Islay Whisky Cask är ett verkligt distinkt öl som erbjuder både öl- och whiskyälskare en mycket speciell, helt unik dryckesupplevelse. Förpackningen frammanar omedelbart ön Islay och från det ögonblick du öppnar flaskan transporteras du dit, välkomnad av den ikoniska, omisskännliga Laphroaig-aromen.

Innis & Gunn’s samarbete med Laphroaig förra året togs emot så väl så vi visste att vi ville brygga denna unika öl igen och göra den ännu bättre, om vi kunde. I år har vi använt sällsynta Laphroaig Quarter Caks. Dessa mindre fat ger en större kontaktyta mellan öl och fat, vilket resulterar i ett otroligt djup av smak och intensitet i det färdiga ölet.

Jag är oerhört stolt över ’Islay Whisky Cask’, som på ett perfekt sätt visar Innis & Gunn’s kvalitet och förstklassiga inställning till bryggning, en inställning som inte bara tillämpas på våra begränsade upplagor utan även på vårt ordinarie sortiment.”

Islay Whisky Cask kommer att finnas tillgänglig i Systembolagsbutiker runt om i landet från den 22 april 2022.

Produktinfo Innis & Gunn Islay Whisky Cask

Artikelnummer: 1170503

Pris: 39:90 kr

Alkoholhalt: 7,4%

Format: Glasflaska 330 ml, säljs i presentförpackning