Rittenhouse Rye Bottled In Bond 100 Proof, ett givet val för vinterns klassiska cocktails.

Den ur amerikanska whiskeyn Rittenhouse Rye kommer till Sverige under december månad för att förgylla tillvaron för den som önskar att blanda sig en klassisk cocktail. Rittenhouse Rye Bottled In Bond, 70 cl,50%, 499 kr, artikel nr 45001.

Rittenhouse Rye Bottled In Bond är med sin alkoholstyrka på 50% ett riktigt kraftpaket i tidlös design och en grundpelare i många klassiska cocktailrecept som till exempel Manhattan eller Old Pal.

Rittenhouse Rye Bottled In Bond är producerad enligt klassisk ”Monongahela Rye Whiskey” stil som har sin historiska början för flera hundra år sedan då lantbrukare i hela Monongaheladalen odlade råg och destillerade den whiskey som fick regionens namn. Den ursprungliga Monongahela-whiskeyn sägs ha haft 80-100% råg i spannmålsbasen men Rittenhouse Rye har 51% råg, 37% majs och 12% mältat korn. Monongahelafloden är en biflod till Ohiofloden och ligger i östra USA. Vid Pittsburgh flyter floden samman med Alleghenyfloden och bildar Ohiofloden.

Namnet Rittenhouse kommer från ett torg i Philadelphia där drycken såldes och gjorde denna whiskystil omåttligt populär.

Doft: Honung, vanilj och intensiv ek.

Smak: Djupa toner av kakao, russin och en rejäl kryddighet.

Avslutning: Mycket långt kryddigt avslut i elegant samklang med ek.

Produktinformation: Rittenhouse Rye Bottled In Bond 100 Proof

Storlek: 700ml

Alkoholstyrka: 50%

Pris: 499 kr

SB artnr: 45001

Lansering: december 2021

Heaven Hill grundades strax efter den amerikanska förbudstiden 1935 i Bardstown, Kentucky av familjen Shapira med syfte att producera och marknadsföra bourbon av premiumkvalitet. På den tiden var det ett högriskprojekt som många dömde ut. Idag är företaget USA’s största, privatägda sprittillverkare.

Till skillnad från stora delar av den övriga spritindustrin som domineras av stora, multinationella företag, så är det fortfarande den ursprungliga familjen Shapira som äger och driver företaget.

Efter att ha börjat från noll med obefintligt lager, innehar Heaven Hill idag över 1.700.000 fat med egentillverkad bourbon på lagring. Tillverkningen har fortfarande sitt hjärta i Bardstown i delstaten Kentucky.

Manhattan

  1. 4 cl Rittenhouse Rye Bottled In Bond 100 Proof.
  2. 2 cl röd vermouth.
  3. Ett stänk bitter.
  4. Rör samman med is och sila upp i cocktailglas.
  5. Garnering: Rött cocktailbär.

Old Pal

  1. 2 cl Rittenhouse Rye Bottled In Bond 100 Proof.
  2. 2 cl torr vermouth.
  3. 2 cl Campari.
  4. Rör samman med is och sila upp i cocktailglas.
  5. Garnering: apelsinskiva.