Teeling Renaissance Series 4 Single Malt Whiskey Pineau des Charentes Cask 18 Years Old

Den efterlängtade fjärde delen i Teeling Whiskey Companys mycket uppskattade och prisbelönta Renaissance serie kommer till Sverige och Systembolaget den 26 oktober i begränsad upplaga om 500 flaskor. Teeling Renaissance Series 4 Single Malt Whiskey Pineau des Charentes Cask 18 Years Old 700ml 1399 kr, 46%, artikelnummer 4102401.

Renaissance serien, som lanserades 2019, är utformad för att fira den verkliga globala renässansen av Teeling, Dublin och irländsk whiskey. Renaissance Series fjärde tappning följer efter de hyllade tre prisbelönta tidigare utgåvorna som vunnit guld vid både International Wine and Spirits Competition 2020 och Irish Whisky Masters 2020. Renaissance Series är en viktig del av Teeling Whiskeys utbud av prisbelönta irländska whiskey, som har vunnit nära 300 internationella utmärkelser under de senaste sju åren, inklusive titeln ”världens bästa single malt” vid World Whiskys Awards 2019.

I denna, den fjärde i Renaissance serien, så har man återigen valt ut exceptionell whiskey från Teelings lagerhus som tidigare lagrats på ex-Bourbonfat. Denna whiskey har sedan fått en slutlagring på fat som tidigare innehållit det på kontinenten mycket uppskattade starkvinet Pineau des Charentes.

Detta spännande vin framställs genom att man direkt efter skörd pressar druvorna som sedan blandas med eau de vie från området Charente-Maritime i sydvästra Frankrike. Med en total ålder på minst 18 år har Teeling Renaissance Series 4 Single Malt Whiskey Pineau des Charentes Cask 18 Years Old fått en koncentrerad fruktig och blommig sötma som får en att drömma sig bort till varmare breddgrader och nu när hösten står för dörren kan det vara en mycket angenäm tanke.

Doft: Koncentrerad sötma med inslag av fruktkompott och charmanta blommiga toner.

Smak: Knäckig äppelkaka med röda bär, rostade mandlar och nejlika.

Avslutning: Torr och elegant kryddigt avslut med toner av söta körsbär.

Produktinformation: Teeling Renaissance Series 4 Single Malt Whiskey Pineau des Charentes Cask 18 Years Old

Storlek: 700ml

Alkoholstyrka: 46%

Pris: 1399 kr

SB artnr: 4102401

Lansering: 26 oktober 2021

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri