Den 2:a juni släpps 144 flaskor av anCnoc PEAT limited edition på Systembolaget.

Grattis i efterskott Knockdhu Distillery! Den första rökiga anCnoc-upplagan som lagrats på sherryfat är nu ett faktum. Varför inte släppa en rökig anCnoc med förföriska röda reflexer på sin 125:e födelsedag. Lagrad på både ex-bourbonfat och ex-sherryfat ger singelmalten en ny spännande nyans för både palett och öga.

Grundaren John Morrison såg ett gyllene tillfälle när det rena kristallklara källvattnet rusade från Black Hill genom Highland´s torvmarker. John var en visionär och han såg en härlig möjlighet att förvandla denna gåva från naturen till något fantastiskt.

Black Hill / Knockdhu

Knockdhu distillery grundades 1894 och genom åren har dess produktionsmetoder knappt förändrats. Historia, arv, stolthet och passion passerar genom Knockdhu´s majestätiska kopparpannor idag, precis som de gjorde för alla dessa år sedan för att skapa en modern men ändå traditionell single malt whisky. Med stolthet uppkallad efter dess ursprung Black Hill.

125 år senare är minnet av det förflutna fortfarande närvarande, tack vare John Morrisons banbrytande vision att skapa ett modernt hantverk på den perfekta platsen.

Knockdhu Distillery ansågs vara en av Skottlands mest moderna destillerier, 1894 vill säga. Idag är destilleriet varsamt uppdaterat och hantverket lever vidare.

Vi lever och arbetar fortfarande enligt traditionella metoder samtidigt som vi omfamnar nutidens föränderliga tider med moderna traditioner.

Gordon Bruce, Distillery Manager.

anCnoc PEAT Limited Edition

Lanseringsdatum: 2:a juni

Pris: 849kr

Artikelnummer: 40746-01

Doft: Rökig doft med en hint av mandlar och torkad frukt.

Smak: Rökig smak med knäckiga toner och balanserad sötma.