Klassiska Hobgoblin Ruby Beer byter skepnad.

Den klassiska engelska alen Hobgoblin roms bryggs av Wychwood Brewery har fått en ansiktslyftning och uttrycket i etiketten har moderniserats något. Men den mytologiska varelsen Hobgoblin pryder fortfarande flaskan och innehållet är fortfarande lika välsmakande. Hobgoblin Ruby Beer lanserades 1983 och har bryggts med inspiration från den mytomspunna urskogen Wychwood som även gett namn åt bryggeriet Wychwood Brewery i Oxfordshire i England.

Hobgoblin sågs som en designikon vid lanseringen i England och har blev något av starten till vår tids microbryggaranda. Hogboblin har sedan lanseringen etablerat sig som Storbrittanninens 5:e största ale i volym. Sedan den 2 september finns Hobgoblin Ruby Beer i Systembolagets fasta sortiment. Pris 24.90 kr. Artikelnummer 121701.

Bakom den klassiska engelska alen ligger Wychwood brewery som sedan 1983 bryggt denna Ruby Ale. Bryggeriet är uppkallat efter den närliggande och mytomspunna skogen ”The Royal Forest of Wychwood”. Wychwood Forest omnämns i den s.k. ”Domedagsboken” från 1086. Ölen från Wyckwood Brewery har på sina etiketter hämtat inspiration från myter och legender från den gamla medeltida skogen. En skog som ofta listas som en av de mest hemsökta skogarna i världen. Hobgoblin, som i brittisk folklore är en mytologisk varelse, tros ha levt och lever bland annat i Wychwood Forest.

Namnet Wychwood kommer i sin tur av ett gammalt engelskt ord, ”Huiccewudu” som betyder ”wood of a tribe called the Hwicce”. Hwicce var det anglosaxiska folket som bodde i området under 500-talet.

Wychwood Brewerys Hobgoblin Ruby Beer är en kraftig öl som levererar smaker av choklad, kola och en härlig maltighet. Allt balanserat med en bra humlebeska. Bryggd med chokladmalt och en blandning av Styrian Goldings- och Fuggleshumle.

Har du fyllt 25?

TOMP.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället