TOMP tar över ledande skotsk whiskyportfölj och amerikanskt bourbonhus.

TOMP Beer Wine & Spirits AB växer just nu snabbt inom spritkategorin. I december 2018 inledde TOMP ett samarbete med USAs största familjeägda producent av destillat och bourbon – Heaven Hill Distillery. Från och med den 4 mars blir TOMP distributör för ett av de ledande skotska whiskyhusen på den svenska marknaden – International Beverage. International Beverage mest kända varumärken är Old Pulteney, anCnoc, Speyburn, Balblair och Caorunn Gin. Heaven Hill är framförallt kända för sina Bourbons – Evan Williams, Elijah Craig och Rittenhouse Rye.

Örebrobaserad TOMP Beer Wine & Spirits AB har hitintills främsta varit kända för sin öl- och ciderportfölj. Företaget har även ett starkt vinerbjudande.

Under den senaste 4-årsperioden har TOMP haft en tydlig strategi att växa inom spritkategorin. Sedan tidigare har man attraherat irländska Teeling Whiskey och ryska vodkaproducenten Beluga. Nu tar man ytterligare steg inom segmentet lagrade destillat och inleder två nya samarbeten med det ledande amerikanska Bourbonhuset Heaven Hill och den tunga skotska Maltwhiskyproducenten International Beverage.

– Vi är otroligt stolta att vi fått förtroendet att arbeta med två riktigt starka varumärkesägare inom whiskysegmentet. Med dessa två kvalitetsproducenter tar vi ett rejält kliv som spelare inom spritkategorin och stärker vårt kunderbjudande och vår position som helhetsleverantör, säger Mikael Pettersson VD på TOMP.

International Beverage äger singelmaltvarumärkena Old Pulteney, anCnoc och Speyburn som alla är storsäljare på Systembolaget samt superpremiummärket Balblair. Vidare är producenten känd för skottarnas prisbelönta favorit – premiumginen Caorunn.

Heaven Hill, som har världens näst största lager av bourbon, är främst kända för sin storsäljare Evan Williams och premiummärkena Elijah Craig och Rittenhouse Rye.

– Som företag har vi alltid haft ett stort intresse av maltbaserade drycker och vi har en av de bredaste ölportföljerna på den svenska marknaden. I huset har vi sedan tidigare även en solid erfarenhet av varumärkesbyggande arbete inom sprikategorin, framförallt inom whiskysegmentet. Nu blir det ännu mer malt i TOMP och det ska nu bli oerhört kul att lyfta dessa fantastiska varumärkportföljer till nästa nivå i Sverige, säger David Ask marknadschef på TOMP.

För mer information kontakta:

Mikael Pettersson, VD på TOMP Beer Wine & Spirits AB. mikael.pettersson@tomp.se
David Ask, Marknadschef på TOMP Beer Wine & Spirits AB. david.ask@tomp.se