Ny frisk citroncider från Irland – Magners Cloudy Lemon släpps på Systembolaget

Magners Original Irish Cider gjord på färskpressade äpplen är en storsäljare på Systembolaget. Nu lanseras en helt ny smak unik för cidermarknaden i Sverige. Magners Cloudy Lemon är en ofiltrerad, cloudy cider med smak av citron. Cidern är halvtorr och är en riktigt uppfriskande smakupplevelse och balansen mellan syran från citronen och sötman från äpplena är hemligheten. Säljstart 9 maj på Systembolaget. Nr 87205. Pris 24.90 kr för 50 cl.

Magners Irish Cider är en av Irlands största exportsuccéer. Nu släpper den Irländska ciderproducenten en uppföljare med citronsmak. Till cidern har man använt 17 olika äppelsorter samt infuserat den med ofiltrerad juice från citron. Friskt och fräscht beskriver produkten perfekt.

Servera Magners Cloudy Lemon iskall en varm sommardag i ett stort glas med mycket is.

Pris: 24,90 kr för 50 cl
Alkoholhalt: 4,5%
Nr: 87205, säljs i beställningssortimentet.
Säljstart: 9 maj.

Fakta om Magners Irish Cider

I den lilla orten Clonmel, belägen mitt i äppellundarnas rike på södra Irland, råder full aktivitet. Här har Magners Irish Cider tillverkat sin unika cider i över åttio år.

Entreprenören William Magners startade sin produktion av cider redan 1935 och blev snabbt etablerad i industrin. 1937 gick han samman med den engelska ciderproducenten H.P. Bulmers och säkrade rätten till namnet Bulmers på republiken Irland. Det blev, förvirrande nog, också ciderns namn på den gröna ön, medan den i resten av världen heter Magners.

Magners Cloudy Lemon