Ny årgång av legendariska Rodenbach Vintage

Den 10 december släpps en begränsad upplaga av belgiska Rodenbach Vintage 2019 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Detta exklusiva årgångsöl har lagrats i två år på ekfat och prisas ofta på stora internationella öltävlingar och vann så sent som 2018 guld i kategorin ”World’s Best Sour Beer” på World Beer Awards. Endast 4000 flaskor kommer till Sverige. Artikel 1138101, pris 119 kr, alkoholhalt 7%, 75cl.

Varje år väljer bryggmästaren Rudi Ghequire ut det absolut bästa ekfatet, eller ”foeder”, som går att hitta bland Rodenbach´s ekfat som finns i lagringshuset på det legendariska belgiska bryggeriet. Till årets Vintage valde Rudi ut ”foeder” nr 137 som lagrat och syrat Rodenbachs ljuvliga ale sedan 2019 och som Rudi tyckte var ovanligt utsökt. I år firar dessutom bryggeriet sitt 200-jubileum.

Rodenbach Vintage består till 100 % av fatlagrad öl som legat på deras gigantiskt stora fat av ek. I ekfaten sker en helt underbar process där fatens egna speciella laktosbakterier syrar ölen vilket i sin tur ger Rodenbach sin unika och kittlande smakupplevelse. Ölet karaktäriseras av en ljuvligt syrlig smak med toner av karamell, honung och ek med inslag av vanilj, körsbär och lakrits.

Det mytomspunna belgiska bryggeriet Brouwerij Rodenbach har skapat sin speciella öl i hela 200 år. Ett ekfat kan användas i upp till 100 år och i vissa fall längre än så. Tre av de 294 gigantiska ekfaten som används idag fanns med i inventarielistor redan 1836. Det gör att dessa fat firar otroliga 185 år! Så varje gång du dricker en klunk Rodenbach dricker du också en del av ett mäktigt belgiskt kulturarv inom ölens magiska värld.

Rodenbach Vintage

Artikelnummer: 11745.
Pris: 119 kr.
Släpps: 10 december
Alkoholhalt: 7%
Storlek: 75 cl