Kritikerrosade Rodenbach Caractère Rouge släpps 28 september på Systembolaget.

Den har kallats världens bästa öl och vinner årligen nya priser och hyllas unisont runt om i hela världen av sanna ölälskare. Den 28 september släpps 8.000 flaskor av det exklusiva syrliga belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge på Systembolaget. Artikelnummer 1149201, pris 119 kr.

Rodenbach Caractère Rouge togs ursprungligen fram som ett testprojekt tillsammans med den hyllade Michelinkocken Viki Geunes. Det unika ölet blev snabbt en succé för sin magiska smakprofil och numera gläds ölälskare runt om i världen så snart det belgiska bryggeriet släpper en ny batch vilket sker under sommarmånaderna då bären i ölet skördats under hösten året innan.

Vid tillverkningen av Rodenbach Caractère Rouge lagras ölet först i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Därefter macereras färska körsbär, hallon och tranbär i det under sex månader. Resultatet är ett fantastiskt öl med en mycket fruktig, komplex och vinös karaktär.

Rodenbach Caractère Rouge har en bärig doft av hallon, körsbär, tranbär, citrus och örter med inslag av karamell. Smaken är härligt syrlig med tydlig karaktär av bär och en lång eftersmak.

Bakom ölet ligger bryggeriet Brouwereij Rodenbach som i närmare 200 år tillverkat sin unika flamländska ale.

I Systembolagets fasta sortiment finner du Rodenbach Alexander, ett öl gjord på ett likande sätt och som smaksatts med körsbär.

Pris: 119 kr
Art. nr: 1149201
Release: 28 september 2021
Alkoholhalt: 7 %
Flaskstorlek: 75 cl